utorok 12. augusta 2014

Byť šťastný

Niekedy len tak sedím a uvažujem nad tým, na čo asi myslia ostatní ľudia. Čo sa práve deje v ich živote. Čo musia teraz prekonávať...

No čo napríklad ty ? Prečo si teraz čítaš tieto riadky ? Je to len preto, lebo sa nudíš alebo to pokladáš za povinnosť ? Si veselý? Smutný? Nazlostený? Podráždený? Znudený? Ak áno, prečo to tak je?

Skús si teraz sám odpovedať, či si spokojný so svojou situáciou. Ak si odpovedáš kladne, teda si spokojný, znovu si odpovedz na otázku "Prečo?"Ak si si neodpovedal kladne, spýtaj sa sám seba" " Ako to zmeniť?"

Toto považujem za prvý krok k tomu, aby bol náš život o poznanie lepší a krajší.

Ďalšou veľmi dôležitou vecou je otázka: "Chcem to zmeniť?" alebo "Chcem naozaj žiť lepším a spokojnejším životom? Nevyhovuje mi viac to smutné, nepekné a poburujúce?" Niekomu vyhovuje smutný život plný sebaľútosti, urážania druhých a uzatvárania sa do seba. Sme predsa len ľudia.

No osoby, ktoré naozaj túžia po zmene a chcú byť šťastné, mali by si položiť otázku :"Čo ma robí šťastným?" Nemali by si však odpovedať len jediným slovom. Mali by hľadať celé riadky, state, kapitoly, ba dokonca knihy.

A ak toto nájdu, ak objavia "knihu" svojho šťastia, už si nikdy nebudú musieť položiť otázku: "Prečo?".

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára