sobota 21. septembra 2013

B4 vírus, ktorý zmenil svet - 1. ČASŤ

1.kapitola

Od nepamäti žijem so svojou rodinou v Objekte bezpečnosti. Keď som konečne dovŕšila osemnásty rok života, mohla som nastúpiť na vytúžené Oddelenie výskumu ochorenia. Zaplavila ma vlna šťastia a mojím telom prebehli zimomriavky, keď som otvorila tú obálku. Bola bielej farby a úhľadným písmom sa na nej črtalo moje meno. Stálo tam : “ Pre sestru T.“ Radostne som zapišťala a ako divá zver som roztrhla vrch obálky. V nej bol poskladaný biely papier. Prstami som ho pomaly otvorila a začala som čítať, pre mňa tie najúžasnejšie riadky. Stálo tam pekne čierne na bielom.

Vážená sestra T.

S nesmiernou radosťou Vám oznamujeme, že ste boli prijatá ako pomocná sila na Oddelenie výskumu ochorenia. Doba nástupu na odborné pracovisko je paralelná s dobou začiatku nového kvartálu. Hláste sa ráno o 8:30 hod. v miestnosti B4.

Tešíme sa na Vás

Oslovovanie v objekte bezpečnosti

V objekte bezpečnosti sú všetci povinní oslovovať sa sestra a brat. Obyvatelia sa nemusia oficiálnou formou oslovovť len v sektore súkromia. Ak niektorý obyvateľ Objektu bezpečnosti poruší zákonom stanovené oslovovanie na verejnosti, bude predvolaný pred poriadkovú komisiu.

„Nový kvartál začína už o dva dni !“ Prebleslo mi hlavou, keď som si to uvedomila. Nevedela som, či sa mám od radosti smiať, plakať, kričať tak hlasno, že to bude počuť celý objekt alebo skákať. Uskromnila som sa však a s kľudom som to oznámila mojej rodine. Otec bol celý nadšený, keď som mu to povedala. On totiž vždy sníval o tom, že by pracoval na Oddelení výskumu vírusu. Nemal však na to potrebné vzdelanie a tak musí pracovať len ako údržbár Objektu bezpečnosti. Babička na to však mala iný názor. Vôbec sa jej nepáčilo, že tam chcem pracovať. Bojí sa totiž, že sa nakazím a oni ma stratia presne ako moju matku. Škoda, že si ju už nepamätám, vraj to bola vznešená a šarmantná žena. Starká mi vždy vravela, že som zdedila jej entuziazmus, inteligenciu a krásu.

Obliekanie v objekte bezpečnosti

Je povinnosťou každého obyvateľa Objektu bezpečnosti nosiť na verejnosti predpísanú uniformu. Osoby, ktoré nebudú nosiť Objektom predpísanú uniformu, budú s okamžitou platnosťou zatknuté a odvedené do cely predbežného zadržania. Ich povinnosťou bude týždeň nútených prác.



1 komentár:

  1. To miesto mi príde také desivé, všetky tie pravidlá. Je to také prísne a som zvedavá, čo sa tam udeje... :)

    OdpovedaťOdstrániť