nedeľa 8. septembra 2013

B4 vírus, ktorý zmenil svet - POLÓG

Píše sa rok 1939, je začiatok vojny, no to čo ničí civilizáciu nie sú zbrane, obrnené vozidlá či vojaci. Najhoršou zbraňou je vírus. Neovládateľná choroba napádajuca ľudskú vôľu, ktorá zastavuje život, ale zároveň prebúdza beštialitu. Ľudia po nakazení majú tri dni na to, aby dobrovoľne ukončili svoj život bez toho, aby sa o ich nakazení dozvedela zložka zabezpečujúca výskum. Ak sa ZZ dozvie, že je niektorá osoba v Objekte bezpečnosti nakazená, bude okamžite po uplynutí inkubačnej doby chytená a určená na výskum.

Ako sa píše v §1, druhom odseku :

Obyvateľ Objektu bezpečnosti, ktorý bol nakazený vírusom B4, musí byť okamžite, po uplynutí doby inkubačnej, prevezený na oddelenie výskumu ochorenia.

§2
Bezpečnosť obyvateľstva
Ods. I.
Povinnosti obyvateľov Objektu bezpečnosti

Občan Objektu bezpečnosti je povinný informovať ZZ o nakazení, či podozrení z nakazenia vírusom B4.
Občan Objektu bezpečnosti je ďalej povinný nahlásiť ZZ svoje nakazenie a dobrovoľne sa podrobiť výskumu.


Nevedno ako, prečo a ani kto vypustil do sveta niečo tak hrozivé, ako je B4. Pošepkáva sa však, že vírus vznikol na našom území, že všetku tú bolesť vytvorila ZZ, aby udržala obyvateľstvo v Objekte bezpečnosti. Hovorí sa aj o tom, že vírus poslali nepriatelia, aby mohli obsadiť naše územie. Kde je však pravda, to je otázne. Jedno je však isté. Choroba pomaly pohlcuje civilizáciu.


Základné informácie o Objekte bezpečnosti

Objekt bezpečnosti slúži obyvateľstvu už od nepamäti.
Objekt bezpečnosti je najbezpečnejšie miesto pre život obyvateľstva.
Objekt bezpečnosti sa nedá zničiť.
Objekt bezpečnosti je jediná istota obyvateľstva.



Ako sa píše v Základných informáciách o Objekte bezpečnosti, stojí tu už od nepamäti. Starší obyvatelia však tvrdia, že pred objektom sa žilo vonku. Každý obyvateľ mal vlastný domov. Vlastnú budovu, ktorú si s pomocou blízkych postavil. Nikto však netuší, čo je na tom pravdy. Všetci tvrdia, že sú to len hlúpe rozprávky.

Život v Objekte bezpečnosti


Každá osoba, ktorá dovŕši vek 18 rokov je povinná zveľaďovať Objekt bezpečnosti. Tak to stojí v základných ustanoveniach života v Objekte. Všetci obyvatelia to bezvýhradne dodržujú, lebo ak nie, budú zajatí a odvezení do miestnosti číslo 111, kde budú musieť vykonávať tú najťažšiu a najbolestivejšiu prácu. Osoby, ktoré by nejakým spôsobom poškodzovali Objekt, sú zajatá a popravené v spoločenskej miestnosti. Ich telá sú potom vystavené ako výstraha pre ostatných obyvateľov.  

1 komentár:

  1. Nestíham sa diviť, ako pekne píšeš, také chytľavé texty, síce kratšie, ale o to lepšie, vždy je na čo sa tešiť potom :3

    OdpovedaťOdstrániť